Sportnap

EFOP-1.3.7-17-2017-00140
Egyházközségi közösségi beavatkozások Edelényben a rászoruló személyek számára
SPORTNAP
2018.09.21.

Edelényi Sport és Szabadidő Központ
3780 Edelény, Borsodi út 36.

A „Sportnap” célja olyan közösségi tevékenység, ami a szabadidő hasznos eltöltése mellett hozzájárul az egészséges életmód kialakításához. A különféle sportágak megismerése után a fiatalok olyan sport tevékenységet választhatnak, amiben örömüket lelik, akár egyéni, akár csapat spotról legyen szó.

2018.09.21. napján mintegy 140 fő vett rész a LIFT Alapítvány által szervezett sportnapon. A sportnap során lehetőség nyílt kispályás labdarúgásra, akadályversenyre, strandröplabdázásra, tollasozásra, nyilazásra, egyébjátékokra, a legkisebbeknek csúzdázásra.

A nap során vendégünk volt Makrai Gábor és Tamás Márk a Diósgyőri VTK NB I-es felnőtt labdarúgó csapatának tagjai, akik meséltek pályafutásuk kezdeteiről, a futballhoz fűződő viszonyukról, terveikről, válaszoltak néhány kérdésre, majd elvégezték a kispályás focitornán a kezdőrúgást.

A sportnapon két sportágban szerveztünk versenyt: kispályás labdarúgásba és akadályfutásban. Kispályás labdarúgásra hat csapat nevezett, közülük az Eclipse nevű csapat nyerte meg a tornát. Akadályfutásban felnőtt és gyermek kategóriában rendeztük meg a versenyt, amelyen összesen 30 fő vett részt. Felnőtteknél a győztes Bukovenszki Geminián lett, a fiúknál Indre Dominik, a lányoknál Sándor Lotti volt a leggyorsabb.

A nap végén került sor az eredményhirdetésre, illetve a közös étkezésre, mely során a résztvevők a pizza mellett feleleveníthették a nap során átélt élményeiket.